Superliga v Teplicích


Florbal MB vs. Florbal Ústí 14:3


Na výjezdní utkání do Teplic jsme odcestovali ještě v sobotu večer po zápase s Českou Lípou (7:4) naším klubovým autobusem. Cesta rychle utekla a všichni se těšili do postelí. Ubytovali jsme se přímo na hale v Teplicích, kde nás hned ráno čekal nabitý program.
Organizátoři připravili turnaj přípravek a poprosili nás, abychom se jako patroni jednotlivých týmů také zúčastnili. Byl mi přidělen tým Chomutova a společně s Milanem Tomašíkem a Radkem Krajcigrem kluky povzbuzovali. Spoluhráči z týmu byli patrony zase ostatních týmů (Most, Teplice, Ústí...). Myslím, že se celá akce povedla. Náš tým Chomutov skončil nakonec třetí, ale to nebylo nejdůležitější. Všichni malí florbalisti měli velký zážitek, když viděli, že jim fandí Tomašík, Curney nebo Natov.


Po turnaji přípravek jsme měli menší odpočinek a začali se připravovat na zápas proti Ústí. Nastoupil jsem v zahajovací sestavě. Cítil jsem se dobře, protože jsem zlikvidoval pár šancí hned ze začátku a získával jistotu. Ústí se snažilo hrát aktivně. Především první útok s Krbcem hrál velmi slušně a dostával se do brankových příležitostí. Gólů nakonec padlo víc než dost. Hráli jsme hlavně pro lidi, kteří pro nás vytvořili perfektní atmosféru (705 diváků), ve které je vždy radost hrát. Výsledek utkání byl nakonec jednoznačný. Porážíme Ústí 14:3 a bereme 3 body. Na zápase mě ale potěšila úplně jiná věc. Na druhé straně nastoupil v bráně Marek Netopilík, který jezdí na Goaliestar Camp jako účastník a nyní dostal šanci v Superlize. A hned takový zápas!



Zákroky gólmanů:   David Rytych     18 (85,71%)
                                  Marek Netopilík 11 (52,38%)
                                  Tomáš Hlava      2  (33,33%)



Po zápase jsme se ještě s fanoušky rozloučili autogramiádou a odcestovali do Mladé Boleslavi. Povedená akce, za kterou stojí velké úsilí mnoha lidí. Velké díky patří mému kamarádovi Tomášovi Syryčanskému, který florbalovou neděli řídil a všem dalším členům z Florbal Teplice.




Komentáře

Oblíbené příspěvky